петак, 13. јул 2018.

СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБЕ У КЦБ-у

 
Културни центар Београда - Пратећи програм уз изложбе
Субота, 14. јул 2018.
13:00 Кроз изложбе вас води Катарина Костандиновић, историчарка уметности
 
Вођење кроз три поставке у галеријама Културног центра Београда замишљено је као рефлексија или лични осврт на различите уметничке праксе, на естетска и концептуална опредељења, изражајна средства, друштвено-културне околности, које су видљиве или невидљиве на актуелним изложбама у КЦБ. 
 
Полазећи од интимних и јавних простора АНЕ Елизабет, остварених и неостварених пројеката у медију скулптуре; преко ширег, транснационалног простора који делује као реминисценција, реконструкција или интерпретација Давора Коњикушића; до Даринке Поп-Митић која на непосредан начин коментарише своју и колективну реалност, у традиционалном медију, традиционалном темом попут мртве природе. Шетња кроз три изложбе има за циљ да подстакне дијалог са публиком, покрене питања и дискусију, размену мишљења. 
 
Говориће се о различитим садржајима кроз три поставке, у галеријским просторима као местима инвентивности и промишљања о савременој визуелној и ликовној сцени.

На изложби Ане Елизабет у Ликовној галерији осврнућете се на био-антропоморфне форме као стожер скулпторалног језика уметнице, који долази из одређених личних аспирација саме ауторке. 
 
У галерији Артгет пратићете приче и фактографије које Давор Коњикушић намеће радом Аутопут ("Братство јединство"), као и актуелне друштвено-политичке околности, историјске и литерарне референце на које се уметник позива. 
 
На изложби Даринке Поп-Митић у галерији Подрум испитаће се начин на који ауторка коментарише актуелне друштвено-културне околности својим "сликама", интервенцијама на дневним новинама.

Нема коментара:

Постави коментар