петак, 01. јун 2018.

Le Studio zatvara sezonu predstavom: Pod mlečnom šumom

 

Drama „Pod mlečnom šumom” govori o 24 časa u životu jednog velškog gradića. Uz humor i poeziju, Dilan Tomas opisuje prozaičnu svakodnevicu njegovih stanovnika: nade i frustracije, želje i razočaranja, porodične tajne, alkoholizam i pohotnost. Ono što glavni lik, prečasni Eli Dženkins blagonaklono naziva: „ljudskom nevinošću“.

Dilan Tomas je „Pod mlečnom šumom” zamislio kao radio dramu sa više od 70 likova i skoro isto toliko različitih mesta zbivanja, što predstavlja veliki izazov za postavljanje u pozorištu, pogotovo ukoliko se postavka oslanja na sredstva karakteristična za jedno nezavisno pozorište. Materijalna ograničenja u kombinaciji sa tehničkim ograničenjima radio drame, bili su autorima inspiracija da prevaziđu sopstvene granice i prikažu još više kreativnosti.

U ovoj inscenacijii svaki glumac tumači po više likova; vizuelno snažni, magični scenski prizori se brzo smenjuju, prepliću, praćeni opisom naratora i muzikom, uvlačeći sve u život stanovnika ovog ludog grada koji karakteriše čarobna životnost. Ova predstava slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost. Smesta će vas uvući i učiniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda upravo nedostaje.

Predstava je inspirisana grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem, Rableom i Bokačom u domenu književnosti i Hijeronimus Bošom u slikarstvu. 

 

Reditelj Žan-Batist kaže da upravo to stvara jedinstveni estetski događaj: 

 

„Kada me pitaju koje su prednost rada u nezavisnom pozorištu, često odgovaram: sloboda. Odnosno, sloboda duha, stvaralačka sloboda, sloboda smelosti!  Baš tu slobodu smo nastojali da prikažemo postavkom predstave „Pod mlečnom šumom”.”

Le Studio teatar,subota 2.6. i nedelja 3.6. od 20h

Umetnički tim:

Režija i dizajn svetla: Žan-Batist Demarinji
Igraju: Vladimir Tešović, Marko Petrović, Dušica Vesić, Mirko Jokić, Goran Rac, Anđela Stanojević, Bojana Simić, Aleksandra Obradović, Biljana Mutavdžić, Romana Caran, Petar Đuraković, Relja Pantić i Aleksandra Radovanović.
Glas u predstavi: Chris McDonald
Scenografija i kostim: Sanja Maljković i Ljubica Stojanović
Asistenti scenografa: Nevena Kopanja, Milena Grošin, Dušica Ilić
Tehnička podrška: Bojana Đuričić, Ivan Bobun, Ivan, Goran Rac
Dizajn: Sanja Karić


Informacije i rezervacije: 065 287 17 31 / lestudio.kpf@gmail.com
Cena karte sa rezervacijom: 550 dinara / 350 dinara za studente, nezaposlene i penzionere​

Нема коментара:

Постави коментар