среда, 6. јун 2018.

Guitar Art Festival - Promocija novog albuma Boška Jovića


Кoncert i promociju novog albuma "Voyage" Boška Jovića, jednog od najuspešnijijih i najtalentovanijih gitarsita iz Sarajeva održaće se u petak, 8. juna u Kući kulture Guitar Art Festivala (Serdar Jola 11) od 19:00 časova.

U okviru promocije publici će se obratiti muzički kritičar Aleksandra Paladin, kao i umetnik Boško Jović.

 
Na albumu “Voyage”, Boško Jović se predstavlja sa novim zuvukom i stilom, gde pored maestralnih interpretacija tradicionalnih numera izvodi i tri svoje kompozicije – Tango, Song for anouar brahem i Voyage
 
 
Jović je poznat publici kao gitarski virtuoz koji posebnom interpretacijom oživljava tradicionalne numere Balkana. Njegovi aranžmani vešto kombinuju sevdah, klasiku, folk i džez.
 
 

Na novom albumu pored Boška Jovića (gitara, basprim, aranžmani) učestvuju: Daniel Lazar (violina), Adis Siribubalo (harmonika), Almir Mešković (harmonika), Sanel Redžić (gitara), Dinko Šimunović (kontrabas) i Duško Šegvić (aranžman i programiranje).

Boško Jović diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo na katedri gitare, kao i etnomuzikologije. Danas Jović spada u jednog od najsvestranijih gitarista sa balkanskih prostora. Osim koncerata klasične muzike, Jović često nastupa i sa umetnicima iz world music, jazz i pop scene. Posebno vredi istaknuti dugogodišnju saradnju sa divom Sevdaha Amirom Medunjanin, kao i saradnju sa članom čuvenog dvojca „2Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovom.

Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra 2007“  i Sarajevskom filharmonijom. Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj.

Boško Jović ostvario je uspeh i kao  studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: "Twice Born" (režija: Sergio Castellito, glumci:  Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan) i "Jasmina" (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska). Izdavačka kuća „Aquarius Records“ iz Zagreba objavila je 2014. godine njegov prvi CD „Buđenje“ koji je odlično primljen i kod publike i kod kritike.



Od 2013. godine promoter je Yamaha gitara.

Нема коментара:

Постави коментар