четвртак, 14. јун 2018.

Управнику Народног позоришта Дејану Савићу уручено признање Сувереног Малтешког Реда



Након традиционалне јунске оперске гала представе, коју Опера Народног позоришта већ четврту сезону за редом изводи у сарадњи са амбасадом Сувереног Малтешког Реда, Дејану Савићу, управнику Националног театра и диригенту представе уручен је Крст "Pro Merito Melitensi", у знак захвалности за прихватање и подржавање иницијативе и истрајавање на реализацији племенитих циљева ове међународне институције.

Као и сваке године, део прихода који је остварио Ред, ићи ће на рачуне оних којима је помоћ преко потребна - деци без родитеља, оболелима, мигрантима и другима, док је уместо пријема који је у амбасадама уобичајен вид обележавања дана јубилеја, београдској публици поново поклоњена сјајна представа са великим гостујућим уметницима из иностранства. 

Овога пута, била је то Доницетијева "Лучија од Ламермура", са сопраном Клер Кулен у насловној улози и прослављеним баритоном Албертом Газалеом, која је, уз Дејана Максимовића, Ивана Томашева, Дарка Ђорђевића и остале солисте, заједно са Хором и Оркестром Опере Народног позоришта, измамила велике аплаузе препунога гледалишта.


Дејан Савић се приликом додељивања признања захвалио амбасадору Њ.Е.Г. Алберту де Луки и цењеним гостима, домаћим и гостујућим уметницима, али и својим најближим сарадницима, истичући да је овај орден пре свега заслуга комплетног Народног позоришта и могућности да се овакве активности спроводе под кровом наше највеће установе културе.

Нема коментара:

Постави коментар