недеља, 13. мај 2018.

Yo La Tengo u Domu omladine Beograd




„And the song said ‘Let’s be happy’ and I was happy“

(„Last Days of Disco“, Yo La Tengo)


U vreme dok se u Domu omladine Beograd dešavao Beldocs u sali Amerikana okupljali su se poklonici muzike Yo La Tenga (YTL)


Bilo je i onih koji su ih pratili i na koncertima u Zagrebu pre i Budimpešti  posle. Caka je što ovaj bend na svojoj turneji u svakom mestu ne svira iste pesme. 


Beogradski koncert organizovala je koncertne agencije „Rock Svirke“. Dvorana je bila prepuna, a onda se na bini pojavio trio (Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew) iz Hobokena u Nju Džerziju, u okviru turneje kojom promovišu svoj novi album „There’s a Riot Going On“ (u izdanju Matador Recordsa).  Koncert su započeli numerom „You Are Here“. Da bili smo i bilo je veliko zadovoljstvo biti i uživasti u muzici ovog benda.


Posle tridesetčetiri godine postojanja ovaj bend koji i u Srbiji ima vernu publiku koja zna njihove pesme nastupio je na beogradskom koncertu iz dva dela – nežnijiem, sporijim, nostalgičnino-hipnotičkim („Ashes“,„She May, She Might“ ,„Let’s Do It Wrong“, „Damage“ , „Last Days of Disco“,  „Big Day Coming“ i „Forever“ sa novog albuma).) i onom energičnijom praćenim kontrolisanom distorzijom (s novog albuma ambijentalna??  „Shortwave“, „Flying Lesson (Hot Chicken #1)“,  „Tom Courtenay“, „Stockholm Syndrome“, „Pass the Hatchet“).


Sve je kulminiralo bisom s par numera („Can’t Seem to Make You Mine“, „Here Comes My Baby“ i „Yellow Sarong“.).  Pozornica ukrašena okačenim vinilnim produktima, kao nekom prigodnom rok- ikonostasu.



Suvereni u zvuku i u vokalima, bilo da su numere sporije, nostalgične ili bržeg i žešćeg ritma, virtuozi na više instrumenata uveselili su i pokrenuli beogradsku publiku željnu zabave.


Ne libe se ni da gitaru ustupe, najvernijima iz publike, a da u zamenu uzmu lepezu u toj vreloj beogradskoj noći punoj dobrih zvuka i pozitivne energije.




Нема коментара:

Постави коментар