уторак, 22. мај 2018.

Leto u Muzeju




Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom „Leto u Muzeju“ sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.


Letnji program u Muzeju Jugoslavije započinje 25. maja. Program će otvoriti VIS Limunada spektakularnim nastupom s velikim brojem gostujućih izvođača, praćenim modnom revijom letnjih kolekcija mladih lokalnih dizajnera. 



VIS Limunada je beogradski muzički sastav čiji je rad inspirisan različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa. Svojim nastupom u okviru Leta u Muzeju publici će dočarati atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića Ljubav i moda. Muziku će pratiti gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku Baletskog studia Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre.

Poseban deo programa čini modna revija u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće, Limunada sport, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović Haljinarnica, Ivane Jovanović (Greska), Dušanke Savić (Riverra Swim&Sport) i Elene Dušej (REIN).

Ulaz je slobodan!

Program Leta u Muzeju 2018. godine:


Petak, 25. maj
VIS Limunada i modna revija

Petak, 15. jun / subota, 16. jun
• Književni festival Krokodil

Subota, 28. jul
• Koncert: Nežni Dalibor

Subota, 25. avgust
• Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji:
David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine

Нема коментара:

Постави коментар