четвртак, 24. мај 2018.

Koncert: VATRA

Petak, 25. maj 2018. u 21:00
Dom omladine 
 
Beograda//Amerikana
 
Organizacija: Music Star
Ulaznice po ceni od 800 RSD se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima


Trenutno najpopularnija rok atrakcija u Hrvatskoj, grupa "Vatra" održaće prvi samostalni koncert u Beogradu. Vatra će nastupiti 25. maja u Domu omladine Beograda u sali Amerikana. Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu!

Ono što je kuriozitet za Vatru jeste da su vlasnici najemitovanijeg singla u istoriji radija u Hrvatskoj. Radi se o pesmi "Tango" koja je 26 nedelja provela na prvom mestu oficijelne top liste koju formiraju radio stanice.

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovaj album bio je nominovani za novinarsku rok nagradu "Crni mačak" 2000. godine u kategoriji za „Nadu godine“. Godine 2002. su potpisali ugovor sa  diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. Peti studijski album Sputnik objavljuju 2008. godine.

Krajem 2009. Vatra je proglašena za rok bend godine od strane Fender korporacije.



Šesti studijski album Ima li budnih objavljen je 2011. Najavljen je singlovima ''Tremolo'' u saradnji sa Damirom Urbanom, ''Ima li budnih'' feat. Ljubica Gurdulić, nakon čega slede singlovi: ''Plima adrenalina“, "Vojska od terakote", "Oproštaj" i "Limunova kora"'.

 Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u Hrvatskoj i regionu.

Vatra je 2012. godine nominovana u tri kategorije za  diskografsku nagradu Porin: Hit godine (''Tremolo''), Rok album godine i Najbolja vokalna saradnja (''Tremolo'' feat. Damir Urban)

Godine 2014. Vatra za  EP “VT” osvaja nagadu Porin u kategoriji „Najbolji alternativni album“, te biva nominovana za prestižnu MTV nagradu “Best Adria Act”.
Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15. godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodatim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica kulture. Zatim ulaze u studio kako bi snimili sedmi studijski album, a najavljuju ga sa dva singla “Tango” i “Saturn”.

„Tango“ ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista. U Hrvatskoj postaje najemitovaniji domaći singl sa 26 nedelja provedenih na prvom mestu HR TOP 40. 

Godine 2015. Vatra je nominovana u pet kategorija za diskografsku nagradu Porin, Ivan Dečak postaje jedan od mentora u televizijskom muzičkom šou The Voice, a 2016. održali su akustični koncert u prepunom Lisinskom i „električni“  u Domu sportova.

Godine 2017. proslavljaju 18 godina rada koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi put u karijeri u dva dana održavaju dva različita koncerta s različitim repertoarom. Ove godine objavili su duet sa Masimom Savićem,  “Nama se nikud ne žuri”, koji osvaja prva mesta svih top lista.
 

Нема коментара:

Постави коментар