четвртак, 17. мај 2018.

Сценско-музичка поема посвећена Десанки Максимовић и Јелени Јовановић Жигон на Сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду




Сценско-музичка поема у славу женског срца посвећена песникињи Десанки Максимовић и драмској уметници Јелени Јовановић Жигон, биће изведена 15. маја (20:30) на Сцени „Раша Плаовић“.

„Дан уочи 120 рођендана велике Десанке биће сасвим јасно да је уметност победила смрт. Упркос томе што је Јелена Жигон недавно напустила животну сцену, она ће се у свом пуном сјају појавити у главној улози ове сценско-музичке поеме Десанки за вечност- у славу женског срца. Уједно, Јелена Жигон као неуморни истраживач и чувар српске поезије потписује и сценарио ове представе, која се нимало случајно не поиграва одговорима на вечита питања о животу, љубави и смрти… У представи ће са нашом драгом Јеленом наступити и њени унуци Стефан и Ања, плес љубави која побеђује неправду пролазности, кореографа Ане и Светозара Крстића, извешће Жељко Гроздановић и Малина Станојковић, а везу са оностраним ће својим звучним ефектима дочарати Петар Антоновић“, открива Јеленина кћерка - првакиња Драме Народног позоришта Ивана Жигон која ће бити директан учесник и редитељ овог несвакидашњег догађаја.



Према њеним речима, те вечери биће сасвим јасно и видљиво да је уметност јача од смрти.

„Стихови Десанке Максимовић у драматизацији Јелене Јовановић Жигон вратиће нас пракорену стваралаШтва, поезији у њеној пуној чистоти, а невероватни дар и појава наше драге Јелене доказаће да су лепота и љубав непролазни“, каже Ивана Жигон.

Улаз на представу је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар