недеља, 29. април 2018.

SVETSKI DAN DŽEZA NA ZIDIĆU: KATARINA KOČETOVA TRIO


 
Ponedeljak, 30. april 2018. u 18:00
Dom omladine Beograda//Plato Milana Mladenovića
 
Dom omladine Beograda tradicionalno obeležava Svetski dan džeza, a ove godine našim sugrađanima poklanjamo besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak, 30. aprila od 18 časova predstavićemo bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica, Katarine Kočetove – KK Trio, koji će nastupiti na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”. Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.



Koncert povodom Svetskog dana džeza je prva u nizu aktivnosti u susret 34. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 25. do 29. oktobra 2018. Kao i svake godine publika će imati priliku da čuje preko 20 izvođača i upozna se sa najkvalitetnijim i najaktuelnijim dostignućima na svetskoj i domaćoj džez sceni.


KK Trio čine: Katarina Kočetova (klavir, vokal, kompozicije), Dunja Popović (kontrabas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi).  Bend postoji već dve godine i nastupao je na mnogim koncertima, manifestacijama i džez festivalima. Svoj umetnički koncept baziraju na sviranju autorskih kompozicija i kompozicija džez legendi u svojim aranžmanima kao što su: Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Henderson kao i mnogi drugi. U okviru proslave Svetskog dana džeza ispred Doma omladine Beograda, izvešće autorske kompozicije Katarine Kočetove i džez standarde u Katarininim aranžmanima.

Katarina Kočetova (džez pijanistkinja, vokalistkinja, kompozitor i aranžer), rođena je 8. marta 2001. godine u Kijevu, Ukrajini. Klasično obrazovanje za klavir sticala je sedam godina i u trinaestoj godini upisala je srednju muzičku školu "Kornelije Stanković" na odseku za džez klavir u klasi prof. Aleksandra Grujića i prof. Miloša Krstića. Trenutno pohađa završnu, 4. godinu SMŠ "Stanković". Pored klupskih svirki,nastupala je na većim koncertima kao što su: Beogradski Džez Festival, Pančevački Džez Festival i  ART AVLIJA Džez & Bluz Festival, Nišvil Džez Festival. Katarina je svirala sa mnogim svetskim muzičarima sa džez scene na džem sešnima i koncertima kao što su: Brad Leali, Jure Pukl, Steve Fishwick, Lupa Santiago, Sidiel Vieira, Rubinho Antunes, Vladimir Kostadinović, Dušan Novakov...

Нема коментара:

Постави коментар