среда, 18. април 2018.

Otvaranje izlozbe Portreti iz novosadskih fotografskih ateljea, Muzej grada Novog Sada


У Малој галерији Дома Војске Србије  20. априла са почетком у 13.00 часова свечано ће бити отворена изложба Портрети из новосадских фотографских атељеа из Музеја града Новог Сада

Изложбу чини избор портретних фотографија које су настале у најпознатијим новосадским фотографским атељеима у другој половини 19. и почетком 20. века. Кроз близу 200 оригиналних фотографија из Фонда Музеја града Новог Сада, представљен је рад девет фотографа чији је рад обележио почетке историје фотографије на простору Војводине. Изложба посетиоце „води“ у време када је одлазак код фотографа био посебан тренутак у животу поједница и читаве породице. Изабране фотографије прате текстови о узбудљивим животима и пословним каријерама самих фотографа, као и огласи из тадашње штампе кроз које су рекламирали своје услуге.
Аутор изложбе и поставке: Ивана Јовановић Гудурић виши кустос

Током трајања изложбе ауторка изложбе одржаће два стручна предавања: Прикупљање и презентација старих фотографија, 26. априла у 17 часова и Почеци историје фотографије у Новом Саду, 16. маја у 17 часова.

Изложбом Портрети из новосадских фотографских атељеа Медија центар „Одбрана“ учествује у програму манифестације Београдски месец фотографије, као и музејској манифестацији Музеји за 10.

На изложби ће се у име Медија центра „Одбрана“ обратити потпуковник Биљана Пашић, нешто више о изложби рећи ће нам ауторка Иване Јовановић Гудурић, док ће изложбу отворити Весна Душковић, музејски саветник из Етнографског музеја у Београду.

Изложба је отворена до 20. маја 2018.

Нема коментара:

Постави коментар