уторак, 10. април 2018.

Mlada nada glumačke i muzičke scene: Đorđe Kreća




Mlada nada srpskog glumišta, Đorđe Kreća, sigurnim koracima gradi karijeru predstavljajući se široj publici u ulozi Vasketa u aktuelnoj seriji ’’Istine i laži’’ i beogradskoj pozorišnoj sceni. Pored zapažene televizijske uloge, igra u predstavama ’’Zojkin stan’’ u režiji Nataše Poplavske u Beogradskom dramskom pozorištu i ’’Florentinski šešir’’ u režiji Darjana Mihajlovića u pozorištu ’’Boško Buha’’ koja je ovogodišnji pobednik 47. Pozorišnog festivala ’’Dani komedije’’ u Jagodini. Student je četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana J. Karanovića, a uz dosadašnja glumačka ostvarenja, istakao se muzičkim talentom u popularnom beogradskom ’’Ritam Sex-i-ja’’, jednom od najpoznatijih regionalnih Red Hot Chilli Peppers Tribute bendova.



Kako tvrdi, bilo pred kamerama, na pozorišnoj ili muzičkoj sceni, strast i  uložena energija moraju biti isti. Neprocenjivost deljenja trenutka, živ kontakt i stvaranje uspomena sa jedinstvenog doživljaja dragocenost je zanata, a za čar i osećaj suptilne pozorišne, ili pak burne koncertske publike Kreća živi.

Pružajući publici kvalitetan doživljaj nastupima u najvećim beogradskim, ali i klubovima širom zemlje, njegov bend ’’Ritam Sex-i-ja’’ postao je za kratko vreme atrakcija o kojoj se priča. Od 2014. godine u okviru regionalne turneje nastupaju na velikim muzičkim festivalima u Srbiji, Bugarskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a 2017. godine  na Exit festivalu dobijaju ovacije mnogobrojne domaće i regionalne publike. Repertoar čine najveći hitovi Red Hot Chilli Peppers-a, od najstarijih pesama iz ’80-ih godina do onih sa najnovijeg albuma ’’The Getaway’’. Petogodišnje uspešno vladanje scenom ostavlja željnu publiku s dovoljno daha za bis, do sledeće nezaboravne svirke. 




Priliku da se uverite u scensku magiju Đorđa Kreće i njegovih svetskih putnika i doživite fantastičan provod, imaćete na nastupu energičnih momaka 26. aprila od 21h u beogradskom klubu Štrafta. Rezervišite svoje mesto putem facebook stranice grupe prvi, i budite srećni dobitnik dve karte za sledeće igranje nagrađenog ’’Florentinskog šešira’’ u pozorištu ’’Boško Buha’’ u Beogradu.


Нема коментара:

Постави коментар