петак, 27. април 2018.

Izložba Vladislava Andrejevića: Tragovi Velikog rata 
Izložba Vladislava Andrejevića obuhvata izbor radova mladog umetnika koji odražavaju njegov pogled na I Svetski rat, i biće otvorena od 4.- 6. maja u umetničkom prostoru Kvaka 22, a od 14.- 16. maja će gostovati u novosadskom kulturnom centru LAB.


U susret obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata, izložene fotografije, skulpture i video radovi predstavljaju umetnikov lični doživljaj i impresiju na temu rata, a kao inspiracija poslužile su mu dokumentarne arhivske građe i fotografije iz tog perioda. Izložba se obraća i komunicira sa raznovrsnom publikom, nudeći svojim konceptom autentično iskustvo doživljaja rata iz perspektive mladog umetnika, spajajući savremena sredstva umetničkog izraza sa ostacima i uspomenama iz značajnog istorijskog perioda.Vladislav Andrejević student je III godine na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za kameru. Tokom dosadašnjeg školovanja učestvuje na završnim zajedničkim izložbama najboljih radova škole ’’Tehnoart’’, a izlagao je svoje radove na samostalnoj izložbi grafika keramike. Pored fotografije, svoj talenat pokazao je i na filmskom platnu, osvajajući nagrade za crtani film na Festivalu animiranog filma u Italiji, a u  Srbiji 2015. godine na festivalu ’’Jameson Empire Awards’’- ’’film za 60 sekundi’’.

Organizacija i produkcija izložbe delo je njegovih mladih kolega sa Fakulteta dramskih umetnosti i njihov prvi veliki projekat.

Otvaranje je 4. maja u 20h u beogradskoj Kvaki 22, u Ruzveltovoj ulici 39, a ulaz je slobodan tokom celog trajanja postavke.

Pozivaju se svi zainteresovani da dođu, osete i prožive značajne tragove istorije oblikovane u specifičan umetnički mozaik. 

Нема коментара:

Постави коментар