петак, 27. април 2018.

Izložba Vladislava Andrejevića: Tragovi Velikog rata



 
Izložba Vladislava Andrejevića obuhvata izbor radova mladog umetnika koji odražavaju njegov pogled na I Svetski rat, i biće otvorena od 4.- 6. maja u umetničkom prostoru Kvaka 22, a od 14.- 16. maja će gostovati u novosadskom kulturnom centru LAB.


U susret obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata, izložene fotografije, skulpture i video radovi predstavljaju umetnikov lični doživljaj i impresiju na temu rata, a kao inspiracija poslužile su mu dokumentarne arhivske građe i fotografije iz tog perioda. Izložba se obraća i komunicira sa raznovrsnom publikom, nudeći svojim konceptom autentično iskustvo doživljaja rata iz perspektive mladog umetnika, spajajući savremena sredstva umetničkog izraza sa ostacima i uspomenama iz značajnog istorijskog perioda.



Vladislav Andrejević student je III godine na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za kameru. Tokom dosadašnjeg školovanja učestvuje na završnim zajedničkim izložbama najboljih radova škole ’’Tehnoart’’, a izlagao je svoje radove na samostalnoj izložbi grafika keramike. Pored fotografije, svoj talenat pokazao je i na filmskom platnu, osvajajući nagrade za crtani film na Festivalu animiranog filma u Italiji, a u  Srbiji 2015. godine na festivalu ’’Jameson Empire Awards’’- ’’film za 60 sekundi’’.

Organizacija i produkcija izložbe delo je njegovih mladih kolega sa Fakulteta dramskih umetnosti i njihov prvi veliki projekat.

Otvaranje je 4. maja u 20h u beogradskoj Kvaki 22, u Ruzveltovoj ulici 39, a ulaz je slobodan tokom celog trajanja postavke.

Pozivaju se svi zainteresovani da dođu, osete i prožive značajne tragove istorije oblikovane u specifičan umetnički mozaik. 

Нема коментара:

Постави коментар