петак, 30. март 2018.

Otvaranje ReFoto izložbe: IDentitet


Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija finalista godišnjeg konkursa „Identitet“ u organizaciji Refoto portala o fotografiji. 

Otvaranje izložbe je u petak, 30. marta u 19h, galerija „Pro3or“, Koče Popovića 9, Beograd.

Na godišnjoj ReFoto izložbi „Identitet“ biće predstavljene sve one posebnosti koje nas razlikuju jedne od drugih, snimke na kojima je najvažnija stvar identitet predstavljene osobe. Identitet koji svakog od nas čini posebnim kao što su izgled, ličnost, vrline, mane ali i sve ostale individualne karakteristike.

Među raznim objašnjenjima identiteta nalaze se i ona koja predstavljaju pitanja „ko sam“, „odakle sam“ i „čemu težim“. Prevedeno u fotografski jezik sve ovo znači traganje i snimanje portreta na kojima je pored uobičajenog prikaza lica, predstavljeno i okruženje u kojem snimljena osoba živi ili radi. Identitet pojedinca takođe je nešto što nastaje kao proizvod specifičnosti vremena, okruženja i društvenog uređenja a na nama je da svojim ličnim pristupom i izborom načina kojim pokazujemo pojedine osobe (ili grupe) ukažemo na one osobenosti koje smatramo najvažnijim i prikrijemo sve ono što ne treba pokazati.

Pozivamo vas da pogledate izložbu najboljih fotografija koje je (od pristiglih 2634 radova, koje je poslalo 178 autora) izabrao žiri u sastavu Nebojša Babić, profesionalni fotograf – ULUPUDS; Imre Szabo, fotoreporter -ULUPUDS i el gvojos, fotograf – ULUPUDS.

Нема коментара:

Постави коментар