среда, 21. март 2018.

Концерт дуа „DJ“

Виолинисткиња Дејана Голочевац и пијанисткиња Јасна Туцовић сарађују од 2009. године. У том периоду одржале су низ концерата са различитим програмима за овај састав у најзначајнијим салама у Београду, као и у Фоајеу Фолксопере у Бечу. Од 2012. године дуо наступа под именом DJ. Нови концерт заказан је за четвртак, 22. март са почетком у 20:00 часова у Свечаној сали Старог двора (Скупштине града), Драгослава Јовановића 2.

Концерт је подржао Аустријски културни форум у Београду.


Програм:

Волфганг Амадеус Моцарт
Соната у Ге-дуру, KV 379

Антоњин Дворжак  
Роматични комади, оп. 75
 

Јан Сибелијус                      
Хумореска, оп. 89, бр. 3

Александар Глазунов         
Антракт из балета Раимонда

Игор Стравински   
Дивертименто

Дејана Голочевац (Београд, 1977) је завршила МШ Др Војислав Вучковић у класи свог оца Јована Голочевца. Са 14 година постала је студент Факултета за музику и сценске уметности у Бечу, где је дипломирала и магистрирала у класи Михаела Фришеншлагера. 
Била је стипендиста Фондације за развој научног и уметничког подмлатка Србије од 1987. до 1999. и Фондације Klueber из Луцерна.
 
Јасна Туцовић (Београд, 1975.) је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у класи проф. Невене Поповић. Током студија је открила посебан афинитет за бављење камерном музиком, која ће постати основно поље њеног уметничког деловања. 
Камерну музику је најпре специјализирала у класи проф. Оливере Ђурђевић, а потом и докторирала из исте уметничке области на ФМУ на тему интерпретације соната за виолину и клавир Роберта Шумана, под менторством др ум. Дејана Суботића.

Нема коментара:

Постави коментар