петак, 16. март 2018.

Braća Asad otvaraju XIX Gitar art festival


Braća Asad, čuveni brazilskog duo, eklektičkim koncertom koji podrazumeva izvođenje dela Skarlatija, Đulijanija, Rodriga, Vila Lobosa, Gismontija, kao i originalne muzike koju je komponovao Serđo Asad, otvoriće večeras u Domu omladine Beograd XIX Gitar art festival, čiji je slogan „be connected“. 


Rođeni u Brazilu u muzičkoj porodici koja organizuje i svoj muzički festival, učili od oca, a nadmetali se među sobom i to već 35 godina. 

Prvi korak ka njihovoj međunarodnoj karijeri bila je prva nagrada na takmičenju mladih umetnika 1979. u Bratislavi. Danas predstavljaju „reper svim gitaristima na polju postavljanja novih standarda u inovaciji, genijalnosti i izrazu gitarske muzike“. Odair živi u Briselu gde predaje na Visokoj školi za umetnost, a Serđio u San Francisku i predaje na tamošnjem Muzičkom konzervatorijumu.

Na beograskom koncertu očekuju razmenu energije i spremni su da se prepuste. 

Popularnost latinoameričke gitarske muzike tumače dugovečnošću praktikovanja, te za gitaru kažu da nije samo španska, već i brazilska, zavoljivošću melodije, kombinovanjem sa džezom.


Нема коментара:

Постави коментар