петак, 30. март 2018.

„ПУРПУРНИ ФЕНИКС“ МИШA МИХАЈЛО КРАВЦЕВ

Велика ретроспективна изложба „Пурпурни феникс“ београдског сликара Мише Михајла Кравцева, биће отворена 3. априла 2018. године у Великој галерији Дома Војске Србије у 19.00 часова.

На домаћој ликовној сцени егзистира велики број уметника, али су ретки они који континуирано и предано граде свој сликарски кредо на архетипско-симболистичким искуствима, било да су у питању митолошка бића, анимални или антички митови.

Ретроспективна изложбом која обухвата све фазе његовог плодног стваралаштва окренутост антици, али и фантастици, кроз приказе животиња и птица. Публика ће бити у прилици да се упозна са стваралаштвом талентованог сликара путем поставке коју чини избор од око 40 дела и који ће красити зидове изложбеног простора Дома Војске до 18. априла.

На отварању изложбе присутнима ће се обратити: пуковник Стевица С.Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“, нешто више о инспирацији надахнућу и стваралаштву рећи ће нам сам уметник Миша Михајло Кравцев, док ће изложбу отворити Маја Живановић, ликовни критичар, аутор и водитељ емисије „Скица“.
 

Нема коментара:

Постави коментар