понедељак, 26. март 2018.

Изложба/ инсталација "The Archaeology of the Future" Марико Хори


 
од 27. марта у 19:00 до 13. априла 2018.ДОБ//Галерија
 
Уопштено говорећи, полазна основа ове изложбе је разматрање односа створеног начином постављања одабраних објеката у одређеном односу и атмосфере простора који се међу њима налази. Сваки објекат може донети место, открити своје склониште.

Уметница Марико Хори је рођена у Хјогу (Јапан) али тренутно живи у Београду.

Њени радови, обично инсталације, су репрезентације једног алтернативног  простора и тренутка у ком се дешава нешто посебно, откривају перцепцију кроз ширину и детаљну измену фокуса свакодневног живота.

Њено поље интереса се налази у "изузетним моментима који су скривени у детаљу обичног" и у "међупростору / празнини". Свесним постављањем објеката, селекција истих и њихов међусобни простор,  креирају посебну атмосферу која доноси нешто необјашњиво. Марико Хори је склона и промишљању о "атмосферичности археолошких музеја", "атмосферичном синхроницитету" у "атмосфери" места порекла појединца.

Тај синхроницитет се састоји од посебне "ауре" или "атмосфере" који поседују само исконски предмети. Уметничка пракса Марико Хори се састоји у њеном трагању за простором или приликом за проживљавање или размишљање о чему је саздан "смисао постојања".


У оквиру отварања изложбе, од 20 часова уметница ће извести перформанс.

Нема коментара:

Постави коментар