четвртак, 15. фебруар 2018.

Žil Vern XXI veka - Prvi put na srpskom roman "Šesta faza sna" Bernara Verbera



Sa 20 miliona prodatih knjiga, Bernar Verber, koga  nazivaju Žilom Vernom XXI veka, jedan je od najpopularnijih savremenih francuskih autora.

Čitaoci avanturističkih romana, naučne fantastike, uzbudljivih priča koje se čitaju u dahu uživaće u romanu „Šesta faza sna“ koji nam donosi priču o doktorki Karolini Klajn koja se bavi istraživanjem sna, tačnije fazama sna. Radi na tajnom projektu koji treba da izazove revoluciju čovečanstva. Kad njen sin Žak napuni 27 godina, jedan događaj će im potpuno promeniti živote.

Zamislite da možete da putujete kroz vreme i da sretnete dvadeset godina starijeg sebe. 

Zamislite da imate mogućnost da razgovarate s njim. 

Šta bi vam rekao?

U veoma dubokom snu dvadesetosmogodišnji Žak Klajn sreće čoveka iznenađujuće sličnog sebi koji tvrdi da je četrdesetosmogodišnji Žak Klajn. Ispostavlja se da putovanje kroz vreme, pomoću snova, postaje moguće. Kako bi mladi Žak pronašao majku koja je nestala u Maleziji, četrdesetosmogodišnji Žak ga upućuje na pleme Senoja. Članovi plemena su lucidni sanjači koji će mu pomoći da stigne do šeste faze sna u kojoj je sve moguće. Mladi Žak Klajn ima toliko pitanja, ali postoje stvari koje ne bi smele da se menjaju…

Ova knjiga nudi mnogo dokumentovanih informacija o fazama sna i o tome kako bolje spavati. Pravo je blago. Priča je intrigantna, dinamična i iznenađujuća do samog kraja. Roman je naučno-istraživački, smeo i avanturistički.

Bernar Verber je vizionar i njegove priče su originalne. U budućnosti ćemo moći da snimamo svoje snove i prikazujemo ih svojim prijateljima, smatra Verber.

Roman „Šesta faza sna“ možete pronaći od subote, 17. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар