недеља, 4. фебруар 2018.

Marije Hese "Frida Kalo. Jedna biografija" u Servantesu




Izložba originalnih ilustracija Marije Hese. "Frida Kalo. Jedna biografija"-        Institut Servantes, Čika Ljubina 19, Beograd - 09/02/2018



Izložba originalnih ilustracija iz knjige “Frida Kalo. Jedna biografija” Marije Hese, koju je u Srbiji objavila izdavačka kuća DIBIDUS. Reč je o izvanrednim crtežima Marije Hese u tehnici gvaš, tuš i akvarel na grafičkom papiru, koji predstavljaju slike Fride Kalo i ilustruju neke trenutke iz njene biografije.


Frida je bila mnogo više od bola i patnje. Bilo joj je dovoljno da bude senka Dijega Rivere i njegovog razarajućeg temperamenta, a postala je umetnica puna života. Njene slike su vesele, pune boje, krvi i života. Bila je borac koji je odlučio da ide kroz život ne obazirući se na tuđe mišljenje. Takođe, bila je i strastvena žena koja je rešila da živi punim plućima - kako nesreće, tako i radosti koje joj je priredio život. Inspirisana doživljajima ove meksičke slikarke, knjiga predstavlja ilustrovanu šetnju kroz uzbudljivu biografiju Fride Kalo.

Ilustratorka Marija Hese ovom knjigom pruža jedan novi, vedriji osvrt na tumačenje života jedne legende.



Marija Hese (Uelva, 1982) je ilustratorka i autorka knjige “Frida Kalo. Jedna biografija”. Njeni crteži objavljuju se u časopisima, poput Jot Down i Maasai Magazine, a radovi, sa ženama i njihovom osetljivošću kao protagonistima, prikazani su na izložbama u više gradova.


Šaputanja i predrasude: žene i kreativnost - Institut Servantes, Čika Ljubina 19, Beograd - 09/02/2018 u 17:30 do 19:00



Marija Hese i Di Ujdi, zajedno sa Jelenom Stevanović, učestvuju u razgovoru koji se održava povodom ilustrovane biografije „Frida Kalo. Jedna biografija“, koju je na srpskom jeziku objavila izdavačka kuća Dibidus.


Radionica ilustracije Marije Hese- Institut Servantes, Čika Ljubina 19, Beograd- 10/02/2018 od 13h



Radionica ilustracije za učenike od 12 do 14 godina. Na španskom sa prevodom na srpski jezik.

Нема коментара:

Постави коментар