понедељак, 5. фебруар 2018.

Donicetijeva komična opera „Ljubavni napitak“ pravo iz Njujorka na veliko platno bioskopa




Ako ste „Ljubavni napitak“ odgledali u Narodnom pozorištu u Beogradu, pogledajte i ovu verziju pa uporedite. Priti Jende i Metju Polenzani predvode postavku u direktnom prenosu Donicetijeve opere „Ljubavni napitak“, koja će uživo iz Njujorka biti prikazana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, u subotu, 10. februara sa početkom od 18 časova.

 

LJUBAVNI NAPITAK, NY MET, 2018


Subota, 10. februar od 18:00 h


Libreto na italijanskom jeziku uradio je Feliks Romani, delo je premijerno izvedeno 12. maja 1832. godine u Teatru u Milanu, a Vilhelm Rihard Vagner je 1840. godine uradio aranžman za solo klavir.

„Ljubavni napitak“ je komična opera satkana od priče o radosti, ljubomori, zaljubljenosti, igri, ali pre svega o ljubavi. Radnja ove opere smeštena je u malo italijansko selo, a dešava se krajem 18-og veka.

Prelepa Adina čita priču o čudesnom napitku koji rešava sve ljubavne probleme i mladi Nemorino u tome vidi način da se Adina napokon zaljubi u njega. Dolazak doktora Duklamare u selo događa se u pravom trenutku. Nemorino od njega otkupljuje ljubavni napitak i time započinje niz smešnih i interesantnih dešavanja koja pokazuju šta je sve zaljubljena osoba spremna da učini. Na kraju, najvažnije je upoznati pravu ljubav, pronaći prave vrednosti u životu i potvrditi da život ima smisla jedino ako ga delimo sa osobom koju volimo.

Južnoafrički sopran Priti Jende debituje u novoj ulozi u Metropoliten operi sa prvim izvođenjem Adine uz Metjua Polenzanija, koji je još 2013. godine ostavio publiku bez daha u ulozi Nemorina i prekrasnim izvođenjem „Una furtiva lagrima“. Operom diriguje Domingo Hindojan, dok je za režiju zadužen Bartlet Šer.

Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara. Pojedinačne karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi.

Нема коментара:

Постави коментар