среда, 14. фебруар 2018.

Dečiji hor Čuperak i DLM rade na pesmi ‘Dobar dan‘




Dečiji hor Čuperak i Zoran Živković i Lazar Ilić iz benda Deca loših muzičara (DLM) počeli su zajednički rad u studiju na novoj verziji pesme „Dobar dan“.

Veoma mi se dopada projekat Deca pevaju rokenrol zato što pravi neki izbor za decu koja rastu, da mogu u tim ranim godinama da otkriju šta im se u stvari dopada i da je ovo isto jedna od mogućnosti, a ne samo ono što postoji na TV-u i na estradi. Dopada mi se što je zajednički rad sa horom u isto vreme i spontan i ozbiljan. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Cecom i decom. Jedva čekam da čujem finalni rezultat saradnje “, izjavio je Zoran Živković Žika, basista benda Deca loših muzičara i jedan od autora pesme „Dobar dan“.

Zaista još jednom sjajno iskustvo. Dajemo izbor deci i mogućnost da čuju nešto drugačije. Ovo je saradnja je sa bendom Deca loših muzičara, a moji ‘Čuperci‘ su ipak „deca dobrih loših muzičara , kaže Svetlana Ceca Milić, koja vodi Dečiji hor Čuperak.




Uživao sam u druženju sa decom. Iznenadilo me je koliko su mali, a opet u isto vreme profesionalni tokom snimanja. Lepo smo radili zajedno, ali je pre svega bio super provod“, izjavio je Lazar Ilić Laki, gitarista benda Deca loših muzičara. 

Deca su se takođe silno zabavljala snimajući pesmu zajedno sa Žikom i Lakijem u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Pesma Dobar dan“,  koja će biti završena u naredne dve nedelje, treća je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima. Prethodno su snimljene pesme „Neukusu treba reći NE“ sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme), kao i „Wartburg Limuzina“, koju je Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap sa Dečijim horom Čuperak snimio krajem prošle godine.

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak će kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvovati u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, biće zanimljivo i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.   



Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, urednik dečjeg programa Kulurnog centra Pančeva). Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informasanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.           

Нема коментара:

Постави коментар