понедељак, 26. фебруар 2018.

BOLJŠOJ SEZONA 2017/2018 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centeru


Šestu godinu zaredom posetioci bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center imaju priliku da uživaju u izvođenjima Boljšoj baleta na velikom platnu. Sezonu baleta 2017/18 završavamo sa tri veličanstvena dela slavnih kompozitora. Kupite svoje ulaznice već danas na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center!

Balet „Plamen Pariza“ koreografa Alekseja Ratmanskog, posvećen francuskoj revoluciji 1792. godine biće prikazan uživo, u novoj produkciji na velikom platnu bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center 4. marta u 15:45 časova. Na programu ove sezone je i balet „Žizela“ u kome 8. aprila prima balerina Svetlana Zaharova tumači najpoželjniju žensku ulogu klasičnog baleta u ovom večnom klasiku koji očarava publiku Boljšoja preko 150 godina. Jedinstvena Boljšojeva verzija „Kopelije“, koja zatvara sezonu baleta, izvodi se 10. juna i gledaocima donosi zapanjujuću rekonstrukciju koreografije iz XIX veka.

1500 din Pojedinačna cena
1300 din Cena za kupovinu ulaznica za 4 ili više prenosa*
Ulaznice u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center!
 
 
 

 Plamen Pariza 

 

Plamen Pariza, BOLJŠOJ, 2018

nedelja, 4. mart u 15:45h



U eri francuske revolucije Ženim I njen brat Žerom, napuštaju Marselj I odlaze u Pariz kako bi pomogli revolucionarima u naporima da preuzmu grad. U toj borbi, oboje usput pronalaze ljubav…

Muzika/Koreografija: Boris Asafjev/ Aleksej Ratmanski Libreto: Nikolaj Volkov i Vladimir Dmitrijev
Nedelja 4. Mart 2018. Godine, 15:45 časova
Trajanje: 135 minuta.


  Žizela 

 

ŽIZELA, BOLJŠOJ, 2018

nedelja, 8. april u 16:45h

 

Mlada seoska devojka po imenu Žizela umire saznavši da je voljeni muškarac Alberto izdao. Protiv svoje volje, ona se pridružuje vilama u osveti protiv Alberta, osuđujući ga na igru, dok ne umre od iscrpljenosti. Ovaj balet predstavlja jedan od najstarijih i najpoznatijih na repertoaru klasika baletske umetnosti, koji za temu ima dirljivu romantičnu priču: nesrećna ljubav sa tragičnim završetkom, uranjanje u fantaziju i krajnje iskupljenje snagom ljubavi. Boljšoj se proslavio svojom intimnom i emocionalno napetom interpretacijom ove priče.

Muzika/Koreografija: Adolf Adam / Jurij Grigorovič
Libreto: Teofil Gojte i Sen- Žorž Žan Anrj
Nedelja, 8. april 2018. u 16:45h
Trajanje: 140 minuta
 
 

 Kopelija 

 

 

Kopelija, BOLJŠOJ, 2018

nedelja, 10. jun u 16:45h

 

Svetlucava priča o magiji i prevari, Kopelia ima sve što treba dobroj priči: malo čarolije, malo romantike i mnogo neverovatnih I raskošnih kostima. Svanilda i Franc ludo su zaljubljeni sve dok u njihove živote ne uđe dr. Kopelijus i njegova misteriozna ćerka Kopelija. Svanilda uviđa da Kopelia nije onakva kakvom se predstavlja te mora spasiti Franca iz ralja doktorove kćeri, kobne polulutke-polužene

Muzika/Koreografija: Leo Delibes / Sergej Vikharjev
Libreto: Šarl Nuit i Artur Sen - Leon
Nedelja, 10. Jun 2018. Godine, 16:45 časova
Trajanje: 185 minuta

Нема коментара:

Постави коментар