недеља, 3. септембар 2017.

Mladi duh Evrope u Domu kulture Studentski grad

U utorak, 5. septembra, u Domu kulture Studentski grad u Beogradu biće prikazan izbor iz selekcije "Mladi duh Evrope" ovogodišnjeg 24. Festivala evropskog filma Palić (15-21. jul). 


Filmove će publici predstaviti selektor Festivala Petar Mitrić.
  MLADI DUH EVROPE Festival Evropskog filma Palić

Utorak, 5. septembar, Amfiteatar, 20.00

Program Mladi duh Evrope je posvećen hrabrim i inventivnim autorima jedinstvene poetike i pogleda na filmsku umetnost. Program prikazuje dugometražne igrane, dokumentarne, kratkometražne, eksperimentalne, animirane i sve postojeće forme filma, u potrazi za novim filmskim izrazima i mogućom slikom budućnosti filmske umetnosti.


Program:



CILAOS
r: Kamilo Restrepo
FRA, 2016, 12’

CILAOS istražuje duboke i mračne veze između mrtvih i živih.

MESEC, NAŠ PRIJATELj
r: Velasko Broka
SPA, Indija, 2016, 12’

Hađi je hendikepiran Indijac koji živi tik uz reku Gang. Nakon što je izgubio i ono malo što je imao, čudni duhovni vođa ruskog porekla uzima ga za učenika. Ovo prijateljstvo dovešće do bizarnih događaja koji će, po principu sinhroniteta, izazvati posledice i u drugim krajevima Zapada.



ZVEZDE GAOMEIGUA
r: Marko Grba Singh
Srbija, Kina, 2017, 23’

Dva božanstva su u ljubavi, ali stranac se umešao.

TRANSFIGURACIJA
r: Igor M. Toholј
Srbija, 2017, 5’

Eksperimentalna vizuelna transformacija uskog i dubokog prostora hodnika u geometrijsku strukturu ispresecanih formi: linija, površina i svetlosnih izvora koji odražavaju atmosferu onostranog. Ispresecane forme egzistiraju ne samo kao vizuelne strukture već i kao duhovni entiteti.

OSTRVA
r: Jan Gonzales
FRA, 2017, 23’
Likovi lutaju kroz erotični lavirint želja i ljubavi. 



STRANAC U RAJU
r: Huido Hendriks
Holandija, 2017, 72’

Tek pridošle izbeglice uče o raznolikosti Evrope. Na preseku fikcije i dokumentarnog filma, Stranac u raju se na otvoren način osvrće na (zlo)upotrebu moći Evropljana u odnosu prema izbeglicama.

Нема коментара:

Постави коментар