недеља, 17. септембар 2017.

Festival „Indirekt“ u Beogradu

 

Treći Festival „Indirekt“ u Beogradu biće održan od 5. do 8. oktobra ove godine na četiri lokacija u srpskoj prestonici. Svaka od lokacija ima nezavisan program a posetioci će sa jednom večernjom ulaznicom moći da uđu na nastupe bendove na svim lokacijama.

 

 Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, prvi takve vrste, osnovan 2013. godine u Umagu, (Istra). Početna ideja bila je da se u tom mestu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike.

Osim muzičkog programa koji je u prvom planu, publiku očekuju predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzičara, ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih događaja.

„Ove godine, pre svega, želimo da na 'Indirektu' pružimo priliku muzičarima. Imaće mogućnost da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg regiona, ali i iz cele Evrope. Pored plana da srpskoj publici i organizatorima događaja predstavimo evropske muzičare od kojih se dosta očekuje u narednom periodu, naša ideja je i da Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu“, kaže Dejan Bošković, glavni organizator „Indirekta“ u Beogradu.

U okviru programa će učestvovati muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja.

„Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz muzičkog biznisa održati radionice sa idejom da im svoja iskustva prenesu razmenom iskustava i primerima iz prakse. Ovo im je i sjajna prilika da naprave kontakte za svoje buduće aktivnosti", dodaje Bošković.

U skladu sa tim, festival će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, sa samostalnim programom za svako od tih mesta – „Dorćol plac“, „Reks“, KC „Grad“ i lokal „Majstor za pivo“.

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosiće 500 dinara, paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1.200 dinara, a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2.000 dinara.

 Program festivala koji se održava u Kulturni centar REX:

Petak 06.10.

21:00 moloa (SRB)
21:45 Cari Cari (AT)
22:30 Norma (SWE)

Subota 07.10.

21:00 Gospel Dating Service (AT)
21:45 Dogs in Kavala (SRB)
22:30 The Lesser Men (CRO)

Нема коментара:

Постави коментар