среда, 20. септембар 2017.

FEF Palić među 6 najboljih festivala u Evropi

Preksinoć je u Briselu na svečanoj ceremoniji 2017 EFFE Awards predstavnicima Festivala evropskog filma Palić uručeno izuzetno priznanje – Festival evropskog filma Palić je proglašen jednim od 6 najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi, u oblasti umetnosti, kao jedini filmski festival!

Svečanoj ceremoniji sinoć su prisustvovali Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta (izvršnog producenta Festivala) i Miroslav Mogorović, programski direktor Festivala.

U širem izboru bilo je čak 715 festivala, dok je u julu mesecu  Festival evropskog filma Palić ušao u izbor od 26 najboljih postavši EFFE Laureat, po mišljenu međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA). Tada je navedeno da je FEF Palić prepoznat kao festival koji posvećeno neguje "umetnost, dobar odnos sa zajednicom i evropske vrednosti". EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropu), pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala, je portal (www.effe.eu) namenjen građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

Internacionalnim žirijem, koji je odabrao 6 festivala za koje je navedeno da „uspostavljaju trendove“, predsedavao je Ser Jonathan Mills, kompozitor i nekadašnji direktor čuvenog Internacionalnog festivala u Edinburgu.


Нема коментара:

Постави коментар