понедељак, 14. август 2017.

Sinema siti / Gradić fest


Sinema siti će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u okviru novog koncepta nazvanog "Gradić fest", koji za cilj ima da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada i Podgrađa. Cinema City IFF je međunarodni filmski festival koji se od 2008. godišnje održava u Novom Sadu. Kapija Open Air Cinema, lokacija iza Beogradske kapije, sa leve strane ulice, zatim Nazorova Open Air Cinema, ulica Vladimira Nazora, na levoj strani Podgrađa od Beogradske (bliže Beogradskoj kapiji) i Rampin put Open Air Cinema, lokacija na putu koji vodi od crkve Sv. Juraja ka Tvrđavi, a tu je i bioskop u zatvorenom prostoru Beogradska Indoor Cinema, na uglu Beogradske i ulice Lisinskog.


U okviru selekcije Planet Rock u kojoj se predstavljaju dokumentarni filmovi iz sveta muzike biće predstavljeni filmovi o zvezdama alternativnog roka Niku Kejvu i Igiju Popu. Publika će moći da vidi četiri filma, među kojima je "Gimme danger"; Džim Džarmuša o Igiju Popu i članovima grupe "The Stooges". Drugi je film Endrua Dominika o Nik Kejvu "Još jednom s emocijom" koji govori o privatnoj tragediji australijskog muzičara i njegovom pokušaju da bol zbog gubitka deteta leči stvaranjem muzike. Publika će moći da pogleda i film Mihajla Obrenova "Kontakt" o razvoju novosadske andergraund muzičke scene, kao i "Universal state of mind" Anželik Žermen o hip hop muzici.

Osim filmskog dela programa na tom festivalu biće predstavljeni i brojni prateći akademski programi.

Tokom prethodnih izdanja, Cinema City posetilo je više od 2500 uglednih filmskih profesionalaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, dok je prikazano 1020 filmova. Festival je imao čast da ugosti odbor Evropske filmske akademije, svetski značajne reditelje, producente, scenariste, glumce, filmske profesionalce poput Giljerma Arijage, Džulijet Luis, Bele Tara, Šarunasa Bartasa, Nika Pauela, Bruna Šatelina, Lorons Hersberg, kao i brojne domaće i regionalne filmske zvezde.

Pored Sinema sitija, Gradić fest će u ovogodišnju produkciju uključiti i Festival uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoriu, Suburbium, Fruškać, "Happy Trash Production", Ugrip i AAaaa festival, a svi programi su besplatni.

KOMPLETAN PROGRAM MOŽETE POGLEDATO OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар