четвртак, 17. август 2017.

NABUKO, MET NA BIS, 2017


SUBOTA, 26. AVGUST U 18H


Specijalni program „Metropoliten na bis“ nam 26. avgusta od 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center donosi dramu iz drevnog Vavilona - operu „Nabuko”, koju odlikuje izuzetna ritmička vitalnost i energija sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi.

Sam kompozitor, Đuzepe Verdi je rekao da sa Nabukom započinje njegova kompozitorska karijera, i da sa ovim delom prvi put čujemo „pravog Verdija“. Ova opera je premijerno izvedena 1. marta 1842. godine u milanskoj Skali. U trenutku kada je započeo rad na Nabuku, Verdi je bio željan uspeha, jer je njegova prethodna opera “Un đorno di renjo - Jednodnevna vladavina”, bila potpuni fijasko. „Nabuko“ mu je doneo uspeh za kojim je tragao.

Ljubitelji opere će posebno uživati u dinamičnoj upotrebi hora koji dominira najdramatičnijim scenama ove opere i kome je poverena jedna od najpoznatijih melodija XIX veka i celokupnog Verdijevog stvaralaštva - Va pensiero ili Hor Jevreja, koji se nalazi u trećem činu.

Muzički direktor Metropolitena Džejms Livajn diriguje Verdijevom dramom iz drevnog Vavilona, na čelu sa Plasidom Domingom u vodećoj ulozi Nabuka. Ljudmila Monastirska peva ulogu Ebigejl, Nabukove voljene ćerke, Džejmi Barton se našla u ulozi Fenene, Rasel Tomas kao Ismael, dok Dmitrij Beloselski peva proroka Zakarija, ulogu kojom je debitovao u Metu 2011. godine.

Ulaznice za prenos ove izvanredne opere su već u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.300 dinara. Više informacija možete naći na sajtu www.Cineplexx.rs.


Нема коментара:

Постави коментар