петак, 25. август 2017.

НЕДЕЉА ИНДОНЕЖАНСКОГ ФИЛМА У КИНОТЕЦИ



Од понедељка 28. августа до недеље 3. септембра у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1, биће одржан програм под називом: НЕДЕЉА ИНДОНЕЖАНСКОГ ФИЛМА.


ПРОГРАМ НЕДЕЉЕ ФИЛМА ИНДОНЕЗИЈЕ


Понедељак 28.08.

20:00     САЛАВАКУ ( Salawaku)
режија: Притагира Арианегара

Дечак по имену Салаваку (10 година) напушта село у потрази за својом сестром Бинајом (26 година) без икаквог обавештења. У својој потрази среће Сараса (19 година), момка из Џакарте који има сличан проблем. Настављају заједно иако су има циљеви, године и карaктери потпуно различити.

Уторак 29.08.

18:00     АИСЈАХ: НЕКА БУДЕМО ПОРОДИЦА (  Aisyah: Biarkan Kami Bersaudara)
режија: Нервин Новианто

Индонежански филм “Аисјах: Нека будемо породица” заснован је на истинитој причи о муслиманској девојци која постаје учитељица у једном удaљeном подручју у Индонезији. Аисјах напушта свој родни град и покушава да се прилагоди новој средини у којој већински део становништа чине католици.

20:30     ОГЛЕДАЛО НИКАД НЕ ЛАЖЕ ( Mirror Never Lies)
режија: Камила Андини

Богатство морске природе у Вакатобију и веровања локалног становништва су снимљени и приказани кроз филм о малој девојчици Пакис која покушава да пронађе свог оца који је нестао у океану. Пакис користи древни ритуал са огледалом који потиче од племена Бајо...

Среда 30.08.

18:00     КАД ЈЕ СУКАРНО БИО У ЕНДЕ ( Ketika Bung di Ende)
режија: Вива Вести

Холанђани су узнемирени Сукарновим говорима и скуповима за независност. Из затвора на Јави они га шаљу у егзил на острво Флорес. Иако је првобитно било планирано да их сместе у Бајаву, Сукарна и његову породицу смештају у приобални град Енде. Живот у егзилу је тежак, он тамо нема коме да се обрати јер је локалном становништву забрањен било какав контакт са њим и његовом породицом. Али управу на том месту је Сукарно успео да осмисли будућност своје домовине и да постави пет принципа на који и данас уједињују различитости Индонезије.

20:30     САЛАВАКУ ( Salawaku)
режија: Притагира Арианегара

Четвртак 31.08.

18:00     СВЕТЛОСТ СА ИСТОКА: ЈА САМ МАЛУКУ (Cahaya Dari Timur: Beta Maluku)
режија: Анга Двимас Сасанго

Сани Таваинела је желео да  спаси децу из свог села од религијских сукоба уз помоћ фудбала. Санију је додељен задатак да доведе свој тим као представника Малукуа на национално првенство. Али његова одлука да у тим уврсти децу различитих религија доводи до међусобних сукоба.

20:30     АИСЈАХ: НЕКАБУДЕМО ПОРОДИЦА ( Aisyah: Biarkan Kami Bersaudara)
режија: Нервин Новианто

Петак 1.09.

18:00     КРВ И МОЛИТВА ( Darah & Doa)
режија: Усмар Исмаил

Филм нам доноси причу о дугом маршу војника Силиванџи дивизије којима је било наређено да се врате у своју базу из Јогџакарте до Западне Јаве након што су холандске јединице напале и заузеле Јогџакарту. Индонежанске војнике је предводио капетан Сударто. Њихов марш се завршио 1950. године након признавања потпуне независности Републике Индонезије.

20:30     У ПОТРАЗИ ЗА ПОЛУМЕСЕЦОМ (Mencari Hilal)
режија: Исмаил Басбет

Старац Махмуд је провео цео живот верујући да не постоји ништа племенитије од живота проведеног према правилима ислама. Годинама је Махмуд проповедао веру у ислам као решење за све проблеме. Нажалост Махмудов дух је сломљен након што је сазнао да је Министарство вера проневерило више милијарди буџетских средстава које су биле намењене неговању религије...

Субота 2.09.

20:30     ОГЛЕДАЛО НИКАД НЕ ЛАЖЕ (Mirror Never Lies)
режија: Камила Андини
             ПАНЂИ СЕМИРАНГ анимирани филм (Panji Semirang)
режија: Суманти Адефиан

Индонезија има богато наслеђе књижевних дела, једно од њих је и Панђи Семиранг. Прича је смештена у далеку прошлост подручја Источног краљевства Јаве…

Недеља 3.09.

18:00     ПАНЂИ СЕМИРАНГ анимирани филм (Panji Semirang)
режија: Суманти Адефиан
                У ПОТРАЗИ ЗА ПОЛУМЕСЕЦОМ (Mencari Hilal)
режија: Исмаил Басбет

20:30     СВЕТЛОСТ СА ИСТОКА: ЈА САМ МАЛУКУ (Cahaya Dari Timur: Beta Maluku
режија: Анга Двимас Сасанго

Нема коментара:

Постави коментар