петак, 18. август 2017.

BATTLEME predstavlja "CULT PSYCHOTICA" na koncertu u DOB-u


BATTLEME predstavlja ’CULT PSYCHOTICA’

CULT PSYCHOTICA
nije kult.
CULT PSYCHOTICA nije ples.
CULT PSYCHOTICA nije droga.
CULT PSYCHOTICA nije pokret.
CULT PSYCHOTICA nije ploča.
CULT PSYCHOTICA je glas.
 
 
Petak, 20. oktobar 2017. u 21:00
Klub Doma omladine Beograda
 
Battleme ushićeno najavljuju svoju novu ploču, Cult Psychotica, koja će biti objavljena 6. oktobra pod etiketom izdavačke kuće El Camino Media i održaće koncert 20. oktobra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 21 čas, u organizaciji DOB-a i koncertne agencije Rock Svirke.

„Cult Psychotica je glas“ kaže frontmen Met Drenik (Matt Drenik) koji je nove pesme napisao tokom prvih nekoliko meseci predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama 2016. godine. Bend je deset novih numera većinom snimio uživo u periodu od nedelju dana u Drenikovom Get Loud studiju u Portlandu. Krajnji rezultat je zaista majstorska reakcija na trenutno stanje u svetu, ili kako sam Drenik kaže, „pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj realnosti“. Uz vesti o novom izdanju, bend je uzbuđen da najavi i veliku evropsku turneju ove jeseni na kojoj će upravo promovisati novu ploču.








Drenikov pristup na albumu Cult Psychotica je preispitivanje Američke psihe u ovim nesigurnim vremenima, ali bez otvoreno politički angažovanih pesama. Umesto toga, da bi oslikao distopiju u kojoj živimo, on koristi konceptualni pejzaž heroja i gubitnika, obmanutih istina i teorija. Prva numera na albumu, „No Truth, od starta postavlja određeni ton, proglašavajući da tamo nema istine za vas („there aint’ no truth for you“), dok pesma „Bitch Blues“ dokumentuje zemlju u neredima. Deset numera na Cult Psychotica ploči omaž su tečnom i ponekad morbidnom snu koji se vrti oko Drenikove vizije urbanog američkog pejzaža koji vode lažovi i varalice, kulminirajući u cvatu pesme „Lowlife“.

Tokom Battleme karijere koja traje više od sedam godina, Drenik je pažnju privukao svojim brendom psihodeličnog roka sa primesama bluza. Esquire je proglasio „da su The Flaming Lips napisali originalnu pesmu u toku svojih izvođenja Pink Floyd klasika The Dark Side Of The Moon, zvučali bi kao Battleme“. Rolling Stone je pisao o sposobnosti benda da stvaraju krešenda u stilu The Smashing Pumpkins, dok je Billboard pohvalio Battleme gruv uporedivši ga sa onim kojim vladaju Queens Of The Stone Age.

Ranije ove godine Drenik se vratio svojim solo akustičnim korenima sa izdanjem Live at Cactus Café, koje čini kolekcija pesama sa nastupa u Drenikovom rodnom gradu Ostinu.




Battleme objavljuju svoj novi studijski album, Cult Psychotica, 6. oktobra preko izdavačke kuće El Kamino Media i u punom sastavu započinju svoju evropsku turneju 26. septembra u Kopenhagenu (Danska). Za sve informacije o novom albumu i predstojećoj turneji pratite zvanični sajt benda.


Ulaznice se mogu kupiti od 18. avgusta preko EVENTIM mreže, po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар