уторак, 4. јул 2017.

BOLJŠOJ NA BIS Cineplexx UŠĆE Shopping Center 15. jul - 09. septembar 2017.


BOLJŠOJ NA BIS
Cineplexx UŠĆE Shopping Center
15. jul - 09. septembar 2017.

Svi ljubitelji muzičko-scenske umetnosti će imati priliku da uživaju u najboljim nastupima baletskih trupa iz Moskve ekskluzivno u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.  

Specijalni program „Boljšoj na bis“ počinje 15. jula od 18 časova sa remek-delom „Labudovo jezero“, kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog u kojem su prikazane scene koje oduzimaju dah i predstavljaju klasični balet u svom najboljem izdanju. Balet iz tri čina Dmitrija Šostakovića „Zlatno doba“ na programu je 12. avgusta, dok će letnju sezonu 9. septembra zatvoriti „Munja“, snažno baletsko izvođenje sa fenomenalnom koreografijom Alekseja Ratmanskog.

Ne propustite susret između najboljih igrača sveta i majstora besprekorne koreografije koja će vas svojom igrom potpuno osvojiti! Svi posetioci će uživati u neverovatnoj skladnosti igre, energije izvođenja i briljantnosti koje sa sobom ova muzička dela nose.

Labudovo jezero, Boljšoj na bis, 2017

Labudovo jezero, Boljšoj na bis, 2017Kraljevska porodica i gosti su se okupili u palati na rođendanskoj proslavi princa Zigfrida. Na veličanstvenoj ceremoniji, Zigfrid se pojavljuje kao vitez: mlade devojke pokušavaju da pridobiju njegovu pažnju, pošto mora da izabere ženu za sebe tokom bala. Iznenada postaje svestan svojih budućih odgovornosti, te beži u noć i upoznaje čudno jato labudova na magičnom jezeru. Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi je jedna od najromantičnijih baletskih klasika rođena u Boljšoj teatru davne 1877. godine. U dvostrukoj ulozi belog labuda Odet i njenog rivala crnog labuda Odile, primabalerina Svetlana Zaharova odiše ranjivošću jednako kao i lukavstvom zahvaljujući svojoj majstorskoj tehnici, a u svemu je prati emotivni Zigfrid – Denis Rodkin. Scene od kojih zastaje dah su sastavni deo ovog dela koje do savršenstva dovode virtuoznosti igrača velikog ruskog Boljšoj baleta.

Zlatno doba, Boljšoj na bis, 2017

Zlatno doba, Boljšoj na bis, 2017U primorskom gradu gde cvetaju biznis i mafija, kabare “Zlatno doba” je omiljeno noćno svratište za plesače, bandite i slavljenike, gde se mladi ribar Boris zaljubljuje u predivnu plesačicu Ritu, koja je ujedno i prijateljica lokalnog gangstera. “Zlatno doba” je živopisno i originalno delo, koje obiluje ritmom, džez muzikom i brzim scenama, a može se videti samo u Boljšoj teatru. Sa svojom strastvenom ljubavnom pričom između Borisa i Rite, kao i stilizovanim pokretima Boljšoj plesača, ovo delo će vas odvući u veličanstveni svet kabarea.

 

 

Munja, Boljšoj na bis, 2017

Tokom žetve na jednoj od farmi, gostujuća plesna trupa objedinjuje balerinu sa svojom prijateljicom iz detinjstva, Zinom. U cilju da svom nevernom mužu održi lekciju, Zina, balerina i balerinin muž odlučuju da zamene uloge… Aleksej Ratmanski izaziva briljantni Šostakovičev rezultat u Boljšoj teatru, stvarajući remek-delo koje izaziva smeh zahvaljujući komičnim prevarama, nesvakidašnjim pokretima i lažnim identitetima živopisnih likova koje izvodi Ruslan Skvorcov kao vodeći plesač. Scena Boljšoj teatra odiše snažnom i živom igrom koju donosi fenomenalna koregorafija Ratmanskog.

Ulaznice za ove prenose su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od:

- 1300 dinara za pojedinačnu predstavu i
- 1000 dinara ukoliko se odlučite da propratite celu letnju sezonu i sva tri izvođenja.

Vidimo se u bioskopu Cineplexx na baletskim spektaklima Boljšoja na bis!

Нема коментара:

Постави коментар