среда, 12. јул 2017.

ИЗЛОЖБА „СВЕТЛОСТ, СЕНКЕ И ОДСЈАЈИ“




Отварање изложбе „Светлост, сенке и одсјаји“ уметника Бранка Маравића, биће одржано у Свечаној сали Дома Војске Србије 14.07.2017. године, од 13 часова. Изложба је замишљена као ретроспектива 25-огодишњег стваралаштва овог мултимедијалног уметника и чини је 21 рад у техници пастела и уља. Сви који дођу на отварање моћи ће да уживају у посебном програму замишљеном као мала модна ревија уникатно дизајнираних одевних предмета и аксесоара и концерт наполитанске, староградске, руске и филмске музике, на коме ће сликар Маравић показати свој раскошни певачки таленат, уз клавирску пратњу маестра Ференца Ковача.

Поред поздравне речи директора Медија центра „Одбрана“ пуковника Стевице С. Карапанџина, присутнима ће се обратити  историчар Михајло Глигорић, који говорити о  уметничком опусу Бранка Маравића и отворити изложбу.

Изложба у Малој галерији Дома војске Србије трајаће до 29.07.2017. године.

Бранко Маравић рођен је 06.09.1970. године у Београду. Као трогодишњак, са родитељима, стиже у Сомбор, где завршава основну и средњу школу просветне струке. Након војног рока, студира сликарство на Факултету ликовних уметноси у Београду, на ком, у класи пок. проф. Славољуба Чворовића, дипломира 1997.



Петогодишњи боравак и рад у Риму (Италија), уз уметнички живот и рад на пољу сликарства и примењене уметности (уникатни комади модног аксесоара и комади високе моде, рад са студијима „Paolo Romani“, „Compagnia della seta“, „Ferri & Ferri“, „Donna fashion house“), води га и у оперски студио Пјера Висконтија (Piero Visconti), где завршава оперско певање.



Након повратка у Србију, 2004, уписује постдипломске студије при ECPD (Европски центар за мир и развој) Универзитета за мир УН, где је, у међувремену и до данас, члан тима Извршног директора, академика Негослава П. Остојића, као саветник за односе са јавношћу и интеринституционалну комуникацију. Члан је Међународне групе експерата ЕЦПД, за тему интегративне заштите културно-историјског наслеђа Југоисточне Европе.

Нема коментара:

Постави коментар