субота, 8. јул 2017.

Autobiografija Brusa Springstina - „Born to run“

„Born to run“ je razoružavajuće iskrena priča o ličnim mukama Brusa Springstina koje su nadahnule njegova najbolja ostvarenja.

Naime, Springstin već više od pola života boluje od depresije, a koncerti koje održava njegov su ultimativni način borbe s tom gadnom bolešću, odnosno način da pobegne od nje u jedan izmaštani ali sasvim opipljiv i stvaran svet u kojem vrede neka druga pravila od onih sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

„Čudno je pisati o sebi... Ipak, u ovakvom poduhvatu, pisac daje jedno obećanje: da će čitaocu razotkriti svoje misli. To sam pokušao da uradim na ovim stranicama“, objasnio je Springstin.

Springstin i I strit bend nastupili su 2009. u poluvremenu Superboula. Ovo iskustvo bilo je toliko inspirativno da je odlučio da piše o tome. Tokom narednih sedam godina posvetio se ispisivanju priče o svom životu, unoseći u nju iskrenost, humor i posebnost, kojima odišu i njegove pesme.

Opisao je odrastanje u katoličkoj sredini gradića Frihold u Nju Džerziju, sazrevanje uz poeziju, opasnosti i mračne misli koje su ispunjavale njegovu maštu, sve do trenutka koji on naziva „Veliki prasak“, kada je video prvi nastup Elvisa Preslija u emisiji Eda Salivena. Priseća se svog poriva da postane muzičar, klupske scene Nju Džerzija i uspona I strit benda.

Mnogo više od ispovesti legendarne rok zvezde, ovo je knjiga za svakoga ko je nekada poželeo da se krsti u svetoj vodi rokenrola. Bar u dva segmenta zalazi dublje od mnogih drugih pisaca memoara. Prvi je odnos sa problematičnim ocem i pokušaj izmirenja s njim, a drugi iskreno svedočenje o decenijama borbe sa depresijom i anksioznošću.

Autobiografiju Brusa Springstina „Born to run“ možete pronaći od 6. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар